kassandra hotel hanioti halkidiki

Δραστηριότητες στην Κασσάνδρα

Η Κασσάνδρα είναι το δυτικότερο από τα τρία «πόδια» στη Χαλκιδική. Η χερσόνησος έχει χωριστεί εδώ και αρκετό καιρό από την υπόλοιπη Χαλκιδική μέσω ενός καναλιού στη Νέα Ποτίδαια και είναι γνωστή για τα καθαρά νερά και τα μαγευτικά τοπία που κόβουν την ανάσα.

 

Η πιο πολυσύχναστη παραλία βρίσκεται στο παλιό ξενοδοχείο Ξενία (Xenia Beach). Λευκή άμμος, πεντακάθαρη θάλασσα και πολλά beach bar. Από όλες τις παραλίες της περιοχής, αυτή έχει τις λιγότερες πέτρες και είναι ευχάριστη να περπατήσει κανείς σε αντίθεση με άλλες κοντινές παραλίες, όπως η Χρυσή Ακτή. Η ίδια η θάλασσα είναι όμορφη και μπορείτε να περπατήσετε σε ρηχά νερά για λίγο, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν θαλάσσια σπορ καθιστώντας την ιδανική παραλία της περιοχής. Προσφέρει πολλές δραστηριότητες για τους επισκέπτες. Το πάρκινγκ είναι στα ερείπια του παλιού ξενοδοχείου Ξενία. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για μια όμορφη χαλαρωτική μέρα στην παραλία.

 

Η Χρυσή Ακτή (Golden Beach) απέχει μόλις λίγα λεπτά οδικώς από το Πευκοχώρι. Όμορφη ήρεμη θάλασσα, αλλά με λίγο βότσαλο μέσα στο νερό. Λίγο βραχώδης, αλλά αυτό το κάνει ιδανικό για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις, καθώς η περιοχή είναι πλούσια σε θαλάσσια ζωή. Λιγότερο πολυσύχναστη από την παραλία Ξενία, αλλά σίγουρα στα must αν επισκέπτεστε την Κασσάνδρα.

 

Πολλοί πιστεύουν ότι η περιοχή έχει πάρει το όνομά της από το κοντινό beach bar, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Γλαρόκαβος είναι το λιμανάκι που έδωσε και το όνομά του στην όμορφη παραλία και το beach bar που βρίσκεται δίπλα του. Το λιμάνι είναι ένα καλό καταφύγιο για μικρά σκάφη, έχει ωραία παραλία και πολλά πεύκα τριγύρω.

 

Η παραλία στην Σίβηρη βρίσκεται στη δυτική ακτή της Κασσάνδρας και είναι ιδανική για παιδιά και οικογένειες. Λίγο στενή, αλλά αμμώδης και όχι εξαιρετικά πολυσύχναστη. Υπάρχουν αρκετά beach bar με ξαπλώστρες και ναυτικό κέντρο για όσους ενδιαφέρονται. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης σε κοντινή απόσταση, ενώ υπάρχουν ντους και αποδυτήρια για να διευκολύνουν την παραμονή σας.

 

Όχι πολύ μακριά από τη Σίβηρη, η παραλία στο Ποσείδι προσφέρει μεγάλη ποικιλία. ψιλή άμμος έως βότσαλο μικρού έως μεσαίου μεγέθους, σχετικά ερημικές περιοχές ανάλογα με την ημέρα, αλλά και σε δημοφιλή πολυσύχναστα beach bar κοντά στο Camping. Γενικά πολύ καθαρά νερά με απίστευτα χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε! Αναμφίβολα, το Ποσείδι κατατάσσεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής και μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας.

 

Η Άφυτος ή Άθυτος είναι ένα παραδοσιακό χωριό στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής που βρίσκεται 83 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Έχει καταπληκτική θέα στον Τορωναίο κόλπο καθώς το χωριό είναι χτισμένο σε ένα λόφο με θέα στην ακτή. Τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα με εξαιρετική αρχιτεκτονική. Μικρές πλατείες, πλακόστρωτα δρομάκια και παραδοσιακές ταβέρνες δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο. Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν τη μοναδική αρχιτεκτονική της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου που χτίστηκε το 1859 και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία αλλά και αρχοντικά και διάσημα γλυπτά του Βασίλη Παυλή. Στο κέντρο του χωριού θα βρείτε το λαογραφικό μουσείο που φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις τέχνης και μπορείτε να δείτε εργαλεία και σκεύη που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι κάτοικοι της περιοχής. Μια πολύ καλή επιλογή για βραδινή έξοδο.

 

Η Χανιώτη είναι ένα μικρό και πολύ γραφικό χωριό στη Χαλκιδική, που βρίσκεται στην πρώτη άκρη της χερσονήσου, μόλις μια ώρα οδικώς από τη Θεσσαλονίκη και λίγα λεπτά με τα πόδια αν μένετε στο Hilltop Hotel. Κατά την άφιξη, κάθε επισκέπτης θα αιχμαλωτιστεί από αυτόν τον μικρό γραφικό παράδεισο, που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη και να εγγυάται μια ξεκούραστη και αξέχαστη διαμονή. Το χωριό διαθέτει ξενοδοχεία με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, πολυάριθμα εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες που θα ικανοποιήσουν κάθε οικογένεια, καθώς και μοντέρνα μπαρ και χορευτικά κλαμπ που έχουν σκοπό να προσφέρουν βραδινή διασκέδαση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.